Изложба – Спомен за актьора Божидар Даков


Изложба – Спомен в снимки и плакати ще бъде подредена на 28 септември в памет на актьора Божидар Даков. Поводът е една година без нашия колега и приятел. Той бе част от нашия театър над 40 години - период, през който е създал и личен архив за творческия си път.

Официалното откриване на мини изложбата на тема “Спомен за актьора Божидар Даков” ще бъде на 28 септември от 12:30 ч. в сградата на Драматичен театър “Владимир Трандафилов” – Видин. В нея е включена специално селектирана част от архивните снимки от постановки през годините. Постановки, на чиито представления с много от вас сме се срещали в театралната зала. Снимките са подбрани и подредени от неговите деца Мина Дакова-Костова и Богомил Даков.

Ще се радваме на 28 септември да отделите малко време, за да си спомним с добро за един творец отдал целият си творчески път на видинската сцена.

Експозицията ще бъде във фоайето на театъра и след официалното откриване, като ще остане там до 28 октомври, и може да бъде разгледана безплатно всеки работен ден от 09:00 ч. до 13:00 часа